De reis waar je een tijd voor hebt gespaard en al sinds het boeken naar uitkijkt moet natuurlijk wel goed georganiseerd zijn om teleurstelling te voorkomen. Of je de vakantie nou bij Voyage Privé of een ander reisbureau boekt, je wilt zeker weten dat de reis jouw vakantie van je dromen is. Maar wat een droomvakantie precies inhoudt is voor iedereen anders. Er zijn verschillende soorten vakanties waar je op kunt gaan. De bekendste zijn wel de zomervakantie en wintervakantie. Maar er zijn nog veel meer opties. Daarover willen we graag iets vertellen voor de mensen die nu inmiddels wel genoeg strand en sneeuw hebben gezien en wel eens iets anders willen. Daarom zetten we hieronder even wat verschillende vakanties op een rij.

De Zomervakantie en Wintervakantie


Omdat ze zo mateloos populair zijn zullen we hier toch ook eventjes aan deze twee vormen van vakantie vieren besteden. Tijdens een zomervakantie geniet je urenlang of zelfs dagenlang van een schitterend strand met een blauwe zee aan je voeten. Een wintervakantie is het andere uiterste. Dan zoek je de kou op en kun je van allerlei soorten wintersporten genieten. Ook de aprés ski mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Stedentrip
Een andere optie dan een zomervakantie of wintervakantie is een stedentrip. Er zijn in de wereld vele mooie steden om te bezoeken. Hier in Europa zijn Berlijn, Londen, Milaan, Barcelona, Florence, Kopenhagen en Parijs bekende voorbeelden. Je kunt er musea bezoeken, historische gebouwen bekijken en gewoon de sfeer van de stad opsnuiven. Buiten europa zijn New York, Sydney, San Francisco,Buenos Aires en Rio de Janeiro mooie steden die veel worden bezocht. Een nadeel is wel dat de bekendere steden vaak redelijk toeristisch zijn geworden.

Cruise
Steeds meer mensen kiezen ervoor om een cruise te maken. Dit komt omdat cruisereizen steeds goedkoper en dus ook steeds toegankelijker worden voor het grote publiek. Vroeger was een cruise echt iets wat alleen rijke mensen deden. Tegenwoordig is een cruise voor bijna iedereen wel te doen. Overal ter wereld zijn er wel cruises te vinden. Er zijn prachtige cruises die je alle mooie punten van de Cariben laten zien. Je kunt ook de Middellandse Zee rondvaren met een luxe cruiseschip en ondertussen wat mooie stranden aandoen. Een cruise over de Nijl of andere specifieke rivier kan ook nog een optie zijn. In ieder geval zul je kunnen genieten van alle faciliteiten die een cruiseschip te bieden heeft terwijl jij naar je bestemming wordt gevaren. Vaak zijn er een zwembad, filmzaal, bar, restaurant en zelfs discotheek te vinden. Er is dus voor iedereen wel iets te doen.

Safari
Een safari is niet voor iedereen weggelegd. Het is iets voor avonturiers die iets van de wereld willen zien en het niet erg vinden om daarbij wat in te boeten op luxe en gemak. Je kunt denken aan een safari door Afrika waarbij de Big Five vast voorbij zal komen. Zie giraffen, olifanten, leeuwen en andere wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Ook in Zuid Amerika zijn mooie safarireizen door de wildernis te maken. Zorg wel dat je een gids of andere vorm van begeleiding bij je hebt.