Tips voor een vakantie naar de Dordogne

Frankrijk is voor veel mensen een geliefd vakantieland. Een van de meest populaire streken om naartoe te gaan is de Dordogne. Deze streek ligt ten noordoosten van Bordeaux. Dit komt onder andere door het lekkere warme klimaat, de prachtige natuur en natuurlijk het eten en drinken. Maar wat is er nu precies te doen in de Dordogne en wat zijn alle bezienswaardigheden? Wij vertellen je er graag meer over! Lees dus snel verder.

Steden en dorpjes bezoeken

Natuurlijk gaan veel mensen naar deze populaire streek vanwege de leuke dorpjes en steden waar je de Franse cultuur kunt ervaren. In de Dordogne vind je schattige dropjes met binnenplaatsjes, omringd door ouderwetse slagers en specialiteitenzaakjes. Verder is het marktplein versierd en worden er midden op het plein leuke spelletjes gespeeld, zoals Jeu de Boules. Verder zijn de dorpjes en steden tegen een grote rots opgebouwd, waardoor je dus prachtig uitzicht hebt.

Kanoën op de rivieren

Tijdens een vakantie in een vakantiehuis in Frankrijk mag een kano-tripje natuurlijk niet ontbreken. Door de Dordogne stromen twee rivieren. Namelijk de Dordogne zelf en de Vézère. Op deze rivieren zie je regelmatig mensen watersporten beoefenen, waaronder kanoën. Zo kun je vanaf het water de prachtige streek bekijken en zie je onderweg veel kastelen en mooie rotswoningen.

Natuurwandelingen

Wil je graag een vakantie naar één van de vakantiehuizen in Frankrijk op een plek waar je lekker kunt wandelen? Dan is de Dordogne de aangewezen plek! Hier heb je prachtige natuur waar je heerlijk even tot rust kunt komen. Je kunt de wandeling zo lang maken als dat je zelf wilt. Zo kun je een route van 5 kilometer lopen van het ene plaatsje naar het andere en zijn er ook langere routes, waardoor je echt door bossen loopt en weides. Tussendoor vindt je mooie zonnebloemvelden met uitzicht op historische boerderijtjes.